Tea Mates
d

Shincha Kabuse Saemidori 2024 50g

 14.55

Shincha Kabuse Saemidori 2024 50g – čerstvá nádielka z novej sezóny 2024 a prvého zberu zo slávnej oblasti Kagoshima, ktorá je spracovaná z ušľachtilého kultivaru Saemidori, ktorý patrí medzi najlepšie a najkvalitnejšie kultivary. Kabuse je v podstate sencha, ale má prvky čaju Gyokuro, pretože je spracovaná z čajových kríkov, ktoré boli pred zberom zatienené látkou. O tomto čaji by sa dalo povedať, že je predsezónny „Ohashiri“, pretože bol zbieraný koncom apríla, pred sviatkom „88. noc ( Hachiju Hachiya八十八夜)“, kedy sa zbiera Shincha. Zber sa vykonával z malých lístkov prvého zberu a chuť tohoto čaju je preto veľmi svieža a čerstvá s výrazným ale zároveň skutočne lahodným umami. Tento čaj je výsledkom precízneho tradičného spracovania a bol pestovaný v organických záhradách bez použitia pesticídov.

Balenie: 50g
Oblasť: Kirishima (Kagoshima)
Zber: Apríl 2024
Kultivar: Saemidori

Na sklade

Katalógové číslo: 157 Kategórie: , , Značky: , , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

50g

Rok

2024

Ako pripraviť zelený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý zelený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.
  • Vezmeme 6 gramov zeleného čaju a vložíme ich do konvičky o objeme 140 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 140 ml vody do pohárika a počkáme 2 minúty, aby sa nám voda ochladila na cca 80 °C.
  • Čaj v konvičke pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 140 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do konvičky, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme 2 minúty a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 80 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych zelených čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Kagoshima

Kagoshima - Japonsko

Vypestované v Kagoshime – Japonsko

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Kagoshima (Kagošima), ktorá leží na ostrove Kjúšu.

História pestovania čaju v prefektúre Kagoshima siaha až do obdobia Edo (1603-1868). Prvé čajové plantáže v tejto oblasti boli založené v 17. storočí a čoskoro sa stala Kagoshima významným centrom pre pestovanie a spracovanie čaju. Poľnohospodári využili priaznivej klímy Kagoshima, ktorá je ovplyvnená teplými morskými prúdmi, a vhodným prostredím pre vytvorenie ideálnych podmienok pre rast čajovníkov.

V priebehu času sa pestovanie čaju v prefektúre Kagoshima stalo ešte dôležitejším, a to najmä počas obdobia Meidži (1868-1912), keď došlo k modernizácii a inováciám v čajovom priemysle. Kagošima sa stala jedným z popredných japonských producentov čaju a to aj vďaka vývoju nových odrôd a techník pestovania.

Dnes je prefektúreKagoshima jedným z najväčších a najdôležitejších čajových regiónov v Japonsku. Produkcia v tejto oblasti sa zameriava na rôzne druhy, vrátane čaju Sencha, Bancha a Gyokuro. Kagoshima je známa svojou vysokou kvalitou čaju, ktorý je obľúbený aj na medzinárodnom trhu.

Kagoshima sa vyznačuje aj ekologicky udržateľným prístupom k pestovaniu čaju. Miestni farmári často využívajú tradičné metódy pestovania a zberu čaju, ktoré minimalizujú použitie chemických hnojív a pesticídov. To prispieva k tomu, že čaj z prefektúry Kagoshima je cenný pre svoju prirodzenú a čistú chuť.

Ďalšou dôležitou súčasťou čajového priemyslu v prefektúre je snaha o udržateľnosť a inovácie. Výskumné centrá spolupracujú s miestnymi farmármi na vývoji nových odrôd čaju a zlepšení procesov pestovania. To zahŕňa aj vývoj organických a ekologicky šetrných metód.

Pestovanie čaju v oblasti Kagoshima je dokonalým príkladom toho, ako tradície a moderné inovácie môžu spoločne tvoriť prosperujúce odvetvie s vysokými štandardmi kvality.

Košík je prázdny