Tea Mates
d
Zľava!

Sencha Shingu Fukamushi 2023 50g

Original price was: € 12.50.Current price is: € 10.00.

Najpopulárnejším typom čaju v japonsku je Sencha.

Naša Sencha Shingu Fukamushi má krásnu zelenú farbu, bohatú a sladkú chuť. Zbierané listy zeleného čaju sa najprv naparujú, aby sa zastavilo oxidačné kvasenie. Čaj Sencha Shingu Fukamushi je zbieraný v oblastiach Kikugawa a Haruno, v prefektúre Shizuoka a v oblasti Kirishima v prefektúre Kagoshima.

Tento čaj pochádza hlavne z mesta Kikugawa a je zpracovávaný hlbokým naparovaním (120 sekúnd ) v továrni v Morimachi. Používa sa odroda Yabukita.

Lokalita: Kirishima, Kagoshima – Kikugawa a Haruno – Isagawa, Shizuoka
Kultivar: Yabukita
Spôsob zberu: Ručný zber
Zber: 5 / 2023

Na sklade

Katalógové číslo: 125 Kategórie: , , Značky: , , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

50g

Rok

2023

Ako pripraviť zelený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý zelený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 6 gramov zeleného čaju a vložíme ich do konvičky o objeme 140 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 140 ml vody do pohárika a počkáme 2 minúty, aby sa nám voda ochladila na cca 80 °C.
  • Čaj v konvičke pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 140 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do konvičky, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme 2 minúty a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 80 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych zelených čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Shizuoka

Shizuoka - Japonsko

Vypestované v prefektúre Shizuoka – Isagawa

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrove Honšú a čaj k nej patrí údajne už od roku 1241.

Dnes sa takmer polovica všetkého zeleného čaju spotrebovaného v Japonsku vyrába v oblasti Shizuoka. Rozprestiera sa od horských oblastí až po rovinaté polia a ponúka veľmi rozmanitú škálu chutí a vlastností. Podstatný nie je len objem vyprodukovaného čaju ale skutočnosť, že ľudia v prefektúre Shizuoka tak milujú čaj. Je to ako súčasť ich identity.

Donedávna patrila medzi najviac produkovateľnú prefektúru zeleného čaju. Predbehla ich Kagoshima – navzdory tomu, že v prefektúre Shizuoka sa nájdu krásne horské oblasti, v ktorých farmári nepoužívajú žiadne pesticídy a zároveň sa pustili pred mnohými rokmi do pestovania iných kultivarov ako Yabukita.

Podnebie je cez zimu chladnejšie. Zber Sencha je neskôr ako v nižšie položených lokalitách. Výhodou sú kultivary Tsuyuhikari, Koshun, ktoré sa vyznačujú sladkosťou a lákavou chuťou. Pri iných zelených čajoch, ktoré sú zbierané neskôr, môžeme nájsť krásne kvetové a sladké, medové chute, za čo môžeme ďakovať malým cikádam menom Unka (rovnaký rod ako Jassid na Taiwane).

Tým, že sa nepoužívajú pesticídy a listy sa nechávajú obhrýzať cikádami, čaj získava sladkosť a preto nechutí ako v iných oblastiach.

Čaje, ktoré ponúkame z Japonska sú prevažne z oblasti Shizuoka.

Košík je prázdny