Tea Mates
d

Sencha Koshun Premium 2024 50g

 11.50

Sencha Koshun Premium 2024 je spracovaný z kultivaru Koshun v bio organickej záhrade v oblasti Shizuoka. Kvetová chuť je tak výrazná, že tento čaj sa určite stane vašim favoritom. Rovnako ako chuťou tento čaj prekvapí aj svojou arómou, pretože do procesu výroby bol pridaný proces Ichuoka (vädnutie). Vädnutie (Ichouka) je krok, ktorý sa nepoužíva u všetkých druhov Sencha, ale môže výrazne ovplyvniť výslednú chuť a arómu čaju. Vädnutím sa v lístkoch rozkladajú niektoré enzýmy, čo môže prispieť k jemnejšej a sladšej chuti. Tento proces tiež umožňuje čaju získať špecifické aromatické tóny, ktoré by inak neboli tak výrazné. Vädnutie je jemný a citlivý proces, ktorý vyžaduje starostlivé sledovanie a kontrolu. Príliš dlhé alebo intenzívne vädnutie môže spôsobiť stratu sviežosti a zelenej farby čaju, zatiaľ čo príliš krátke vädnutie nemusí priniesť požadovaný aromatický efekt. Pán Suzuki skutočne majstrovky odhadol správnu dĺžku vädnutia. Tento skvelý čaj sa nám podarilo získať iba v obmedzenom množstve.

Balenie: 50g
OblasťShizuoka
Zber: Máj 2024
Kultivar: Koshun

Katalógové číslo: 173 Kategórie: , , Značky: , , , ,

Ďalšie informácie

Rok

2024

Množstvo

50g

Ako pripraviť zelený čaj

  • Vezmeme 6 gramov zeleného čaju a vložíme ich do konvičky o objeme 140 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 140 ml vody do pohárika a počkáme 2 minúty, aby sa nám voda ochladila na cca 80 °C.
  • Čaj v konvičke pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 140 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do konvičky, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme 2 minúty a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 80 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych zelených čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Kagoshima

Kagoshima - Japonsko

Vypestované v Kagoshime – Japonsko

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Kagoshima (Kagošima), ktorá leží na ostrove Kjúšu.

História pestovania čaju v prefektúre Kagoshima siaha až do obdobia Edo (1603-1868). Prvé čajové plantáže v tejto oblasti boli založené v 17. storočí a čoskoro sa stala Kagoshima významným centrom pre pestovanie a spracovanie čaju. Poľnohospodári využili priaznivej klímy Kagoshima, ktorá je ovplyvnená teplými morskými prúdmi, a vhodným prostredím pre vytvorenie ideálnych podmienok pre rast čajovníkov.

V priebehu času sa pestovanie čaju v prefektúre Kagoshima stalo ešte dôležitejším, a to najmä počas obdobia Meidži (1868-1912), keď došlo k modernizácii a inováciám v čajovom priemysle. Kagošima sa stala jedným z popredných japonských producentov čaju a to aj vďaka vývoju nových odrôd a techník pestovania.

Dnes je prefektúreKagoshima jedným z najväčších a najdôležitejších čajových regiónov v Japonsku. Produkcia v tejto oblasti sa zameriava na rôzne druhy, vrátane čaju Sencha, Bancha a Gyokuro. Kagoshima je známa svojou vysokou kvalitou čaju, ktorý je obľúbený aj na medzinárodnom trhu.

Kagoshima sa vyznačuje aj ekologicky udržateľným prístupom k pestovaniu čaju. Miestni farmári často využívajú tradičné metódy pestovania a zberu čaju, ktoré minimalizujú použitie chemických hnojív a pesticídov. To prispieva k tomu, že čaj z prefektúry Kagoshima je cenný pre svoju prirodzenú a čistú chuť.

Ďalšou dôležitou súčasťou čajového priemyslu v prefektúre je snaha o udržateľnosť a inovácie. Výskumné centrá spolupracujú s miestnymi farmármi na vývoji nových odrôd čaju a zlepšení procesov pestovania. To zahŕňa aj vývoj organických a ekologicky šetrných metód.

Pestovanie čaju v oblasti Kagoshima je dokonalým príkladom toho, ako tradície a moderné inovácie môžu spoločne tvoriť prosperujúce odvetvie s vysokými štandardmi kvality.

Košík je prázdny