Tea Mates
d

Qing Xin Hua Gang Hong Cha 2024

 10.50

Qing Xing Hua Gang Hong Cha, podobne ako Da Yu Ling, je jednou z najvyššie položených oblastí v Taiwane, kde sa pestuje vysokokvalitný vysokohorský čaj. Červený čaj Hua Gang pochádza z kultivaru Qing Xin a rastie na svahoch hory Li Shan. S nadmorskou výškou okolo 2400 metrov sa nachádza blízko malebnej dediny Cui Hua. Zaujímavosťou je, že pestovanie čaju v oblasti Hua Gang začalo až v roku 1990.

Čo robí tieto čaje tak výnimočnými, sú unikátne klimatické podmienky oblasti. Veľké teplotné rozdiely medzi dňom a nocou, a konštantná prítomnosť mrakov a mĺh po celý rok vytvárajú ideálnu pôdu pre vznik čajov s mimoriadnou kvalitou. Kvôli tomuto prostrediu čajovníky rastú pomalšie, čo si vyžaduje zvýšenú starostlivosť, ale výsledkom je čaj s intenzívnou arómou, fascinujúcou chuťou a dlhotrvajúcou dochuťou. Vysokohorské čaje z tejto oblasti sú vzácne, hlavne kvôli obmedzenému počtu čajových fariem.

Qing Xin Hua Gang Hong Cha sa radí medzi špičku medzi čajmi, a zaručujeme, že jeho konzumácia bude skutočným potešením pre vaše zmysly.

 

Lokalita: blízko Cui Hua (oblasť Li Shan)
Kultivar: Qing Xin
Spôsob zberu: ručný zber
Zber: 5/ 2024

Na sklade

Katalógové číslo: 179 Kategórie: , , Značky: , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2024

Ako pripraviť červený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý červený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 5 gramov červeného čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám  voda ochladila na cca 90 °C.
  • Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.

Ako pripravit caj

Li Shan - Taiwan

Taiwan je ideálne miesto, ktoré má všetky požadované podmienky pre pestovanie kvalitného vysokohorského čaju. Li Shan, čo v preklade znamená “Horská hruška”, je jedným z najvyšších horských masívov na Taiwane, dosahujúcich výšky až 2 600 metrov nad morom. 

Tento región je tradične zameraný na pestovanie oolong čaju. Oblasť je známa svojou jedinečnou klímou a optimálnymi podmienkami pre pestovanie vysokej kvality čaju.

Z dôvodu svojej vysokej polohy a častých hmlových mrakov má Li Shan veľké množstvo zrážok a vysokú vlhkosť, čo umožňuje pestovanie čaju bez potreby zavlažovania. Miestne klimatické podmienky ďalej zahŕňajú časté hmly, ktoré chránia čajové kríky pred priamym slnečným žiarením, čo umožňuje pomalší rast listov a koncentráciu chutí.

Li Shan je slávny svojím špičkovým kvalitným oolong čajom, ktorý je oceňovaný pre svoju bohatú kvetinovú arómu, plnú medovú chuť a dlhotrvajúcu dochuť.

Táto oblasť predstavuje kombináciu ideálnych podmienok a tradičných techník, ktoré prispievajú k produkcii oolong čaju svetovej triedy.

Košík je prázdny