Tea Mates
d
Zľava!

Matcha Shinryoku Saemidori 2023 50g

Original price was: € 16.80.Current price is: € 13.44.

Matcha Shinryoku Shynrioku – sa pestuje na slnenčných plantážach, kde sú čajové kríky krátko pred zberom zatienené a chránené pred slnečným svetlom, čo vedie k zvýšenému obsahu chlorofylu a aminokyselín. To dáva čaju Matcha Shynrioku jeho charakteristickú sýtu zelenú farbu a bohatú chuť. Rovnaký spôsob sa používa pri pestovaní čaju Gyokuro.

Čaj Matcha Shinryoku má bohatú a jemnú chuť s ľahkou horkosťou a sladkými tónmi. Obsahuje tiež vysoké množstvo antioxidantov, aminokyselín a kofeínu, ktoré poskytujú povzbudzujúci účinok a priaznivo pôsobia na koncentráciu a pozornosť.

Celkovo vzaté, čaj matcha Shinryoku je vysoko kvalitný a obľúbený čaj, ktorý si uchováva bohatú tradíciu japonskej čajovej kultúry.

Balenie: 50g
Oblasť: Kakegawa, Japonsko (Shizuoka)
Kultivar: Saemidori
Zber: 5 / 2023

 

Na sklade

Katalógové číslo: 134 Kategórie: , , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

50g

Rok

2023

Ako pripraviť čaj Matcha

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý čaj matcha, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

Vezmite 2 gramy prášku matcha a preosejte ho do misky chawan, aby ste odstránili hrudky

Zahrejte vodu na 70 – 80 °C alebo 160 stupňov Fahrenheita.

Do misky pridajte asi 70 ml lyžicu vody a miešajte prášok matcha, kým sa nevytvorí hladká, konzistentná pasta. Potom pridajte do misky 100 ml vody.

Metličkou jemne zoškrabte boky a dno misky, aby sa matcha a voda zmiešali.

Rýchlymi pohybmi zápästím, energicky vyšľahajte matchu, kým sa na povrchu nevytvorí svetlozelená pena.

Užite si pitie čaju Matcha.

Ako pripraviť čaj Matcha
Shizuoka

Shizuoka - Japonsko

Vypestované v prefektúre Shizuoka – Isagawa

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrove Honšú a čaj k nej patrí údajne už od roku 1241.

Dnes sa takmer polovica všetkého zeleného čaju spotrebovaného v Japonsku vyrába v oblasti Shizuoka. Rozprestiera sa od horských oblastí až po rovinaté polia a ponúka veľmi rozmanitú škálu chutí a vlastností. Podstatný nie je len objem vyprodukovaného čaju ale skutočnosť, že ľudia v prefektúre Shizuoka tak milujú čaj. Je to ako súčasť ich identity.

Donedávna patrila medzi najviac produkovateľnú prefektúru zeleného čaju. Predbehla ich Kagoshima – navzdory tomu, že v prefektúre Shizuoka sa nájdu krásne horské oblasti, v ktorých farmári nepoužívajú žiadne pesticídy a zároveň sa pustili pred mnohými rokmi do pestovania iných kultivarov ako Yabukita.

Podnebie je cez zimu chladnejšie. Zber Sencha je neskôr ako v nižšie položených lokalitách. Výhodou sú kultivary Tsuyuhikari, Koshun, ktoré sa vyznačujú sladkosťou a lákavou chuťou. Pri iných zelených čajoch, ktoré sú zbierané neskôr, môžeme nájsť krásne kvetové a sladké, medové chute, za čo môžeme ďakovať malým cikádam menom Unka (rovnaký rod ako Jassid na Taiwane).

Tým, že sa nepoužívajú pesticídy a listy sa nechávajú obhrýzať cikádami, čaj získava sladkosť a preto nechutí ako v iných oblastiach.

Čaje, ktoré ponúkame z Japonska sú prevažne z oblasti Shizuoka.

Košík je prázdny