Tea Mates
d

Master Blend Mizudashi 2024 50g

 6.50

Master Blend Mizudashi 50g – ideálna čajová zmes pre prípravu osviežujúcich letných „cold brew“. Tento jedinečný blend kombinuje to najlepšie zo sveta zeleného čaju a jemne oxidovaného oolongu. Spája jedinečné vlastnosti zeleného čaju Kamairicha Okumidori s jemnými tónmi oolongu z kultivaru Inaguchi. Výsledkom je neodolateľný čaj, ktorý je skvelý na letné nápoje a taktiež osviežujúce limonády. Doprajte si nezabudnuteľný čajový zážitok s „Master Blend Mizudashi“.

Master Blend Mizudashi – bol navrhnutý špeciálne pre prípravu studených nápojov, čo zdôrazňuje jeho jedinečný charakter a zaisťuje maximálne uvoľnenie všetkých jeho chutí a aróm. V balení môžeme odhaliť rozmanitú paletu kvetových tónov, ktoré prinášajú osviežujúcu a exkluzívnu príchuť.

Balenie: 50g
Oblasť: Shizuoka, Japonsko
Kultivar: Okumidori, Inaguchi
Zber: 5 / 2024

 

Na sklade

Katalógové číslo: 176 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

50g

Rok

2024

Shizuoka - Japonsko

Vypestované v prefektúre Shizuoka – Isagawa

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrove Honšú a čaj k nej patrí údajne už od roku 1241.

Dnes sa takmer polovica všetkého zeleného čaju spotrebovaného v Japonsku vyrába v oblasti Shizuoka. Rozprestiera sa od horských oblastí až po rovinaté polia a ponúka veľmi rozmanitú škálu chutí a vlastností. Podstatný nie je len objem vyprodukovaného čaju ale skutočnosť, že ľudia v prefektúre Shizuoka tak milujú čaj. Je to ako súčasť ich identity.

Donedávna patrila medzi najviac produkovateľnú prefektúru zeleného čaju. Predbehla ich Kagoshima – navzdory tomu, že v prefektúre Shizuoka sa nájdu krásne horské oblasti, v ktorých farmári nepoužívajú žiadne pesticídy a zároveň sa pustili pred mnohými rokmi do pestovania iných kultivarov ako Yabukita.

Podnebie je cez zimu chladnejšie. Zber Sencha je neskôr ako v nižšie položených lokalitách. Výhodou sú kultivary Tsuyuhikari, Koshun, ktoré sa vyznačujú sladkosťou a lákavou chuťou. Pri iných zelených čajoch, ktoré sú zbierané neskôr, môžeme nájsť krásne kvetové a sladké, medové chute, za čo môžeme ďakovať malým cikádam menom Unka (rovnaký rod ako Jassid na Taiwane).

Tým, že sa nepoužívajú pesticídy a listy sa nechávajú obhrýzať cikádami, čaj získava sladkosť a preto nechutí ako v iných oblastiach.

Čaje, ktoré ponúkame z Japonska sú prevažne z oblasti Shizuoka.

Shizuoka

Košík je prázdny