Ako pripraviť čaj Liu Bao
Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý Liu Bao, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

- Vezmeme 5 gramov čaju a vložíme ich do konvice o objeme 100 ml.
- Množstvo čaju môžeme prispôsobiť objemu konvice.
- Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
- Čaj v konvici zalievame vodou zohriatou na 100 °C.
- Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
- Druhý nálev lúhujeme 45 sekúnd a pri tretom až piatom náleve znížime čas lúhovania na 30 sekúnd.
- Po celý čas zalievame čaj v konvici vodou zohriatou na 100 °C.
- Dĺžku lúhovania nasledujúcich nálevov upravujeme podľa intenzity chuti čaju.
Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čajoch líšiť.


Guang Xi - Čína
Guangxi je známa oblasť v Číne s dlhou a bohatou históriou pestovania čaju. Táto provincia, ležiaca na juhozápadnom pobreží Číny, sa stala jedným z najvýznamnejších centier produkcie čaju a hrá kľúčovú úlohu nielen v hospodárstve, ale aj v kultúre tejto oblasti.