Tea Mates
d

Jin Ya Jin Xuan Hong Cha 2022 25g

 9.27

Jin Ya Jin Xuan Hong Cha je jeden z najlepších červených čajov z oblasti A Li Shan a odrody Jin Xuan, ktorý sme mali možnosť ochutnať, preto sme radi, že ho môžeme ponúknuť našim zákazníkom.

Jin Ya je vzácnym skvostom medzi taiwanskými červenými čajmi. Svojím názvom naznačuje vysokú kvalitu („Jin Ya“ často znamená „zlatý vrchol“) a odroda „Jin Xuan“ je známa svojou bohatou arómou. Jin Xuan Hong Cha poteší vaše chuťové bunky jemnou sladkosťou, ktorá pripomína med a zrelé bobule. Táto sladkosť je doplnená jemným korenistým podtónom s veľmi lahodnou dochuťou.

Tento čaj sa vyznačuje bohatou, jantárovou farbou, ktorá sa tajomne leskne v svetle, symbolizujúc hlbokú esenciu tohto čaju.

Tento čaj je dokonalým výberom pre milovníkov červeného čaju, ktorí hľadajú niečo výnimočné.

Lokalita: Meishan, Chiayi, Taiwan (A Li Shan)
Odroda: Jin Xuan
Spôsob zberu: ručný zber
Zber: 3 / 2022

Na sklade

Katalógové číslo: 147 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2022

Ako pripraviť červený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý červený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 5 gramov červeného čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám  voda ochladila na cca 90 °C.
  • Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
A Li Shan

A Li Shan - Taiwan

Taiwan je ideálne miesto, ktoré má všetky požadované podmienky pre pestovanie vysokohorského čierneho (červeného) čaju. A Li Shan, čo v preklade znamená „Hora Ali“, je horský masív nachádzajúci sa v strednom Taiwane

Táto oblasť je známa pre svoj jedinečný horský ekosystém a predovšetkým pre vysoko kvalitné čaje, ktoré sú tu pestované na strmých svahoch v nadmorských výškach medzi 1 000 až 2 500 metrov.

A Li Shan je súčasťou tajwanských stredných hôr. Klíma je tu mierna a vlhká s veľkými dennými a ročnými výkyvmi teplôt. Hustá hmla, ktorá tu často prevláda, je dôležitým faktorom pre pestovanie čaju. Hmla zabezpečuje nielen dostatok vlhkosti pre čajovníky, ale tiež filtruje slnečné svetlo, čo má za následok mäkšie a sladšie listy čaju.

Čaj pestovaný v správnych vysokohorských podmienkach vytvorí jedinečné kombinácie krémovej, ovocnej, medovej a kvetinovej chuti.

Čajové kríky sú pestované v nadmorskej výške 900 až 1200 m.n.m. v pohorí A Li Shan a sú živené bohatou, úrodnou pôdou. Kvôli vhodnejšiemu počasiu dorastajú čajovníky rýchlejšie ale kvalita je výborná. A Li Shan je vysokohorsky položená oblasť na Taiwane, kde sa pestuje čaj. A Li Shan má celoročne nízku teplotu s bohatou vlhkosťou.

Zber čaju sa vykonáva o mesiac alebo dva skôr ako na iných miestach v Taiwane a organizuje sa iba raz ročne.

Čím vyššie je položený čajovník, tým viac je medový a sladký.

Košík je prázdny