Tea Mates
d
Zľava!

Nishi Gyokuro Saemidori 2023 50g

Original price was: € 18.88.Current price is: € 15.10.

Vychutnajte si čaj Nishi Gyokuro Saemidori 2023 z rodiny Nishi, ktorá je známa v Kagoshima prefektúre práve vďaka kvalitným čajom. Pán Nishi si však, samozrejme vždy ponecháva svoje najlepšie čaje roka a toto je jeden z nich. V čajovej záhrade v Kagoshime ho pán Nishi poctivo vypestoval, vo svojej továrni, 100% sám vyrobil a poslal k nám.Tento organický čaj je vypestovaný s absolutným rešpektom k prírode, bez použitia pesticídov. Nishi Gyokuro Saemidori si vás získa krásnou umami, doprevádzanou sladkosťou, jemnou oceánskou chuťou a bohatou arómou hmlistých hôr, ktorú si zamilujete.

Gyokuro má korene v japonskej čajovej tradícii, kde je považovaný za jeden z najkvalitnejších čajov. Jeho názov je možné preložiť ako „rosa drahokamov“ alebo „nefritová rosa“. Pestovanie čaju Gyokuro si vyžaduje špecifickú starostlivosť, ktorá ho odlišuje od ostatných druhov čaju. Jedným z kľúčových prvkov je tienenie čajových kríkov. Približne tri týždne pred zberom sú kríky zakryté tieniacimi sieťami alebo slamou. Táto technika spôsobuje, že rastliny produkujú viac aminokyselín, theanínu a alkaloidu kofeínu v čajových listoch, čo dodáva tomuto čaju sladkú a charakteristickú jemnosť.

Balenie: 50g
OblasťKirishima, Kagoshima
Zber: Máj 2023
Kultivar: Saemidori

Katalógové číslo: 121 Kategórie: , , Značky: , , , ,

Ďalšie informácie

Rok

2023

Množstvo

50g

Ako pripraviť zelený čaj

  • Vezmeme 6 gramov zeleného čaju a vložíme ich do konvičky o objeme 140 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 140 ml vody do pohárika a počkáme 2 minúty, aby sa nám voda ochladila na cca 80 °C.
  • Čaj v konvičke pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 140 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do konvičky, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme 2 minúty a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 80 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych zelených čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Kagoshima

Kagoshima - Japonsko

Vypestované v Kagoshime – Japonsko

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Kagoshima (Kagošima), ktorá leží na ostrove Kjúšu.

História pestovania čaju v prefektúre Kagoshima siaha až do obdobia Edo (1603-1868). Prvé čajové plantáže v tejto oblasti boli založené v 17. storočí a čoskoro sa stala Kagoshima významným centrom pre pestovanie a spracovanie čaju. Poľnohospodári využili priaznivej klímy Kagoshima, ktorá je ovplyvnená teplými morskými prúdmi, a vhodným prostredím pre vytvorenie ideálnych podmienok pre rast čajovníkov.

V priebehu času sa pestovanie čaju v prefektúre Kagoshima stalo ešte dôležitejším, a to najmä počas obdobia Meidži (1868-1912), keď došlo k modernizácii a inováciám v čajovom priemysle. Kagošima sa stala jedným z popredných japonských producentov čaju a to aj vďaka vývoju nových odrôd a techník pestovania.

Dnes je prefektúreKagoshima jedným z najväčších a najdôležitejších čajových regiónov v Japonsku. Produkcia v tejto oblasti sa zameriava na rôzne druhy, vrátane čaju Sencha, Bancha a Gyokuro. Kagoshima je známa svojou vysokou kvalitou čaju, ktorý je obľúbený aj na medzinárodnom trhu.

Kagoshima sa vyznačuje aj ekologicky udržateľným prístupom k pestovaniu čaju. Miestni farmári často využívajú tradičné metódy pestovania a zberu čaju, ktoré minimalizujú použitie chemických hnojív a pesticídov. To prispieva k tomu, že čaj z prefektúry Kagoshima je cenný pre svoju prirodzenú a čistú chuť.

Ďalšou dôležitou súčasťou čajového priemyslu v prefektúre je snaha o udržateľnosť a inovácie. Výskumné centrá spolupracujú s miestnymi farmármi na vývoji nových odrôd čaju a zlepšení procesov pestovania. To zahŕňa aj vývoj organických a ekologicky šetrných metód.

Pestovanie čaju v oblasti Kagoshima je dokonalým príkladom toho, ako tradície a moderné inovácie môžu spoločne tvoriť prosperujúce odvetvie s vysokými štandardmi kvality.

Košík je prázdny