Košík je prázdny
Kategórie
Vyberte si z našej selekcie bielych čajov
Biely čaj je vzácny a najmenej spracovaný zo všetkých čajov, pre svoj dlhý a náročný spôsob spracovania (kontrolovaná oxidácia) v dôsledku ktorej si zachováva väčšinu svojich prírodných antioxidantov a iných zdravotných výhod.
Ihneď po zbere sa čajové lístky rozložia a nechajú prirodzene vysušiť na slnku. Tento proces môže trvať niekoľko hodín až niekoľko dní v závislosti od počasia. Po prirodzenom sušení na slnku sa čajové lístky často ďalej sušia pri miernom teple (napríklad v peci) pri nízkej teplote, aby sa zabezpečilo, že sú úplne suché a nevznikla plesňová infekcia. Po vysušení sa čajové lístky ručne triedia a vyberajú sa tie najlepšej kvality. Keď čaj dosiahne správny stupeň sušenia, balí sa a skladuje v chladnom a tmavom mieste, aby si zachoval svoju čerstvosť. Biely čaj má schopnosť dozrievať, podobne ako pu-erh čaj, takže niektorí odborníci na čaj ho skladujú na dlhé obdobia, aby vylepšili jeho chuť a arómu.
Showing all 2 results