Tea Mates
d

Li Shan Shui Xian Hong Cha 2023 25g

 7.68

Li Shan Shui Xian Hong Chareprezentuje to najlepšie zo slávnych vysokohorských tchajwanských čajov. Čajové lístky sú zbierané vo výške okolo 1900 m.n.m v oblasti Li Shan. Čierne (červené) čaje pestované v tejto nadmorskej výške patria medzi veľmi kvaitné a chuťovo najbohatšie čaje.

Tchajwanský Li Shan Shui Xian Hong Cha sa vyznačuje jemnou, elegantnou, sladkou a medovou vôňou s náznakom karamelu, ovocia a kvetov. Chuť je plná, lahodne sladká, hladká a medová so zretelnými tónmi zrelého ovocia, ktorá dlho pretrváva v ústach. Dochuť je dlhá a medová.

Lokalita: Li Shan, Taiwan
Odroda: Shui Xian
Spôsob zberu:  ručný zber
Zber: Leto 2023

Na sklade

Katalógové číslo: 106 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2023

Ako pripraviť červený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý červený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 5 gramov červeného čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám  voda ochladila na cca 90 °C.
  • Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čiernych čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Taiwan

Li Shan - Taiwan

Taiwan je ideálne miesto, ktoré má všetky požadované podmienky pre pestovanie kvalitného vysokohorského čaju. Li Shan, čo v preklade znamená “Horská hruška”, je jedným z najvyšších horských masívov na Taiwane, dosahujúcich výšky až 2 600 metrov nad morom. 

Tento región je tradične zameraný na pestovanie oolong ale aj čierneho čaju. Oblasť je známa svojou jedinečnou klímou a optimálnymi podmienkami pre pestovanie čaju vysokej kvality.

Z dôvodu svojej vysokej polohy a častých hmlových mrakov má Li Shan veľké množstvo zrážok a vysokú vlhkosť, čo umožňuje pestovanie čaju bez potreby zavlažovania. Miestne klimatické podmienky ďalej zahŕňajú časté hmly, ktoré chránia čajové kríky pred priamym slnečným žiarením, čo umožňuje pomalší rast listov a koncentráciu chutí.

Li Shan je slávny svojím špičkovým kvalitným čiernym čajom, ktorý je oceňovaný pre svoju bohatú kvetinovú arómu, plnú medovú chuť a dlhotrvajúcu dochuť.

Táto oblasť predstavuje kombináciu ideálnych podmienok a tradičných techník, ktoré prispievajú k produkcii čierneho čaju svetovej triedy.

Košík je prázdny