Tea Mates
d

Shan Lin Xi Aged Oolong 2002 25g

 7.90

Shan Lin Xi Aged Oolong 2002 25g – „Pocta času a prírode“. Tento archívny, ručne zbieraný čaj je spracovaný z čajových lístkov, ktoré vyrástli na svahu v srdci hôr Shan Lin Xi, v čistom horskom vzduchu, kde sa jar pomaly prebúdzala k životu. Čaj bol uskladnený v tradičných keramických nádobách, kde sa každý rok pretváral a vytváral svoj príbeh.

Čas pracoval ako skutočný majster alchymista, svieža vôňa oolongu sa rokmi prehlbovala a rozvinula sa v jedinečné tóny zrelého ovocia a sušených sliviek. Nálev je ako tekuté zlato, medovo-zlatý, oslavujúci bohatstvo času. Chuť je plná, sladká, s tónmi zrelého ovocia a sušených sliviek.


Lokalita
:
Shan Lin Xi
Zber: 2002

Na sklade

Katalógové číslo: 178 Kategórie: , , Značky: , , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2002

Ako pripraviť oolong čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý oolong čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.
  • Vezmeme 5 gramov čaju a vložíme ich do gaiwanu o objeme 100  ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 100 ml vody do pohárika a počkáme 1 minútu, aby sa nám voda ochladila na cca 90 °C.
  • Čaj v gaiwane pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 100 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do gaiwanu, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme  1 minútu a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 90 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych polozelených čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Shan Lin Xi

Shan Lin Xi - Taiwan

Shan Lin Xi, malebná horská oblasť na Taiwane, patrí k jedným z najvýznamnejších centier pestovania čaju na ostrove. S nadmorskou výškou 1 200 – 1 800 metrov ponúka táto oblasť ideálne podmienky pre pestovanie jemného a aromatického taiwanského oolongu, ktorého popularita siaha ďaleko za hranice ostrova.

História pestovania čaju v Shan Lin Xi nie je taká stará ako v niektorých iných čajových regiónoch, avšak rýchlo si získala uznanie pre unikátnu chuť a kvalitu čajov. Pestovanie čaju sa tu začalo rozvíjať približne v polovici 20. storočia, kedy sa miestni farmári rozhodli využiť bohatú horskú pôdu a chladné, hmlisté podnebie, ideálne pre jemný list čajovníka. Výsledkom je charakteristická chuť čaju s jemnými kvetinovými tónmi, ktoré odrážajú čistú horskú prírodu.

Shan Lin Xi produkuje predovšetkým oolong čaj, ktorý je známy svojou ľahkou oxidáciou a bohatou, krémovou chuťou. Tento typ čaju je často označovaný ako „vysokohorský oolong“ a považuje sa za jeden z najlepších taiwanských čajov vďaka intenzívnej vôni a jemnej, hladkej chuti, ktorá pretrváva aj po niekoľkých nálevoch.

Dnes je Shan Lin Xi synonymom pre prvotriedne taiwanské oolongy a každoročné čajové súťaže a festivaly v tejto oblasti lákajú nielen miestnych, ale aj medzinárodných čajových nadšencov, ktorí hľadajú autentický zážitok z taiwanského čaju priamo v srdci hôr.

Košík je prázdny