Tea Mates
d

Liu Bao Zhong Cha 711045 Competition Grade 2007 25g

 10.99

Liu Bao Zhong Cha 711045 Competition Grade 2007 – súťažné Liu Bao, ktoré je každoročne zaraďované do Zhong Cha Cupu s najlepšími čajmi z produkcie továrne Zhong Cha. Je nám veľkou cťou ponúknuť tento čaj našim zákazníkom. Čaj dýcha históriou, chuť sa každým rokom vyvíjala v bambusovom koši a má obrovský potenciál na dozrievanie. V porovnaní s čajom pu-erh má skôr ochladzujúci účinok. K dispozícii máme iba obmedzené množstvo.

Chuť je komplexná, robustná ale zároveň uhladená a je možné zaznamenať elegantnú jemnosť, doprevádzanú chuťou vzácneho korenia, vlašských orechov, sušených malin s dlhou dochuťou. Aróma je rovnako veľmi atraktívna s tónmi vzácneho korenia, vlašských orechov, lúčneho medu.

 

Balenie: 25g
Oblasť: Guang Xi (Čína)
Zber: 2007

Na sklade

Katalógové číslo: 143 Kategórie: , , Značky: , ,

Ďalšie informácie

Množstvo

25g

Rok

2007

Ako pripraviť čaj Liu Bao

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý Liu Bao, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 5 gramov čaju a vložíme ich do konvice o objeme 100 ml.
  • Množstvo čaju môžeme prispôsobiť objemu konvice.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Čaj v konvici zalievame vodou zohriatou na 100 °C.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Druhý nálev lúhujeme 45 sekúnd a pri tretom až piatom náleve znížime čas lúhovania na 30 sekúnd.
  • Po celý čas zalievame čaj v konvici vodou zohriatou na 100 °C.
  • Dĺžku lúhovania nasledujúcich nálevov upravujeme podľa intenzity chuti čaju.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych čajoch líšiť.

Puerh
Guang_Xi

Guang Xi - Čína

Guang Xi je známa oblasť v Číne s dlhou a bohatou históriou pestovania čaju. Táto provincia, ležiaca na juhozápadnom pobreží Číny, sa stala jedným z najvýznamnejších centier produkcie čaju a hrá kľúčovú úlohu nielen v hospodárstve, ale aj v kultúre tejto oblasti.

Pestovanie čaju v oblasti Guang Xi sa datuje až do starovekých čias. Prvé záznamy o pestovaní čajovníka v tejto oblasti sa objavili už v období dynastie Tang (618 – 907 n. l.). Od tej doby sa pestovanie čaju stalo neodmysliteľnou súčasťou života miestnych obyvateľov.

V tejto lokalite sa čajovník pestuje v rôznych nadmorských výškach a v rôznych klimatických podmienkach. Medzi najznámejšie patria Liu Bao, Duan Xi a Guilin čaje, ktoré získali popularitu nielen doma, ale aj medzinárodne.

V období dynastie Song (960 – 1279 n. l.) sa vďaka rozvoju obchodu s čajom prostredníctvom nákladnej cesty „Čajová cesta“ Guang Xi stala kľúčovým hráčom v obchodných aktivitách. Tieto obchodné trasy prispeli k rozvoju ekonomiky a kultúry v tejto oblasti.

Pestovanie čaju v oblasti Guang Xi má bohatú a pestrú históriu, ktorá je založená na tradičných postupoch a kultúrnych hodnotách miestnych komunít. Od svojich starodávnych koreňov až po súčasnosť je čaj neoddeliteľnou súčasťou života a identity tejto nádhernej čínskej provincie.

Košík je prázdny