Tea Mates
d
Zľava!

Kamairicha Yabukita FF 2023 50g

Original price was: € 9.99.Current price is: € 7.99.

Kamairicha Yabukita First Flush je pražený zelený čaj z dedinky Harunocho Isagawa v prefektúre Shizuoka, ktorý bol spracovaný v malom množstve (20kg). My sme pomáhali so zberom a boli sme aj pri spracovaní tohto skvelého čaju. Už teraz ho zakúpilo mnoho ľudí a každý ho chváli pre jeho skvelú chuť. S nižšou teplotou má mliečne, smotanové tóny a s vyššou má ten „šmrnc“, ktorý poteší aj nadšencov čínskych alebo vietnamských zelených čajov.

Yabukita je dominantná kultivovaná odroda čajovníka v Japonsku, známa svojou robustnou, konzistentnou a vyváženou chuťou. Kamairicha Yabukita FF je špičkový zelený čaj, ktorý kombinuje prvotriedne praženie metódou Kamairicha s čerstvosťou a jemnosťou prvého zberu z najpopulárnejšej odrody čajovníka Yabukita. Má sviežu a komplexnú chuť s náznakmi ovocia, kvetov a jemným orechovým dozvukom, ktorý je typický pre čaje spracované metódou Kamairicha.

Balenie: 50g
Oblasť: Hamamatsu, Japonsko (Shizuoka)
Zber: Máj 2023
Kultivar: Yabukita

Na sklade

Katalógové číslo: 133 Kategórie: , , Značky: , , , , ,

Ďalšie informácie

Rok

2023

Množstvo

50g

Ako pripraviť zelený čaj

Technika Gong Fu Cha je oslavou a hlbokým ponorením sa do čajovej kultúry. Ide o tradičný čínsky spôsob, ako naplno vychutnať každý dúšok čaju. Ak chcete pripraviť dokonalý zelený čaj, postupujte podľa nasledujúcich krokov.

  • Vezmeme 6 gramov zeleného čaju a vložíme ich do konvičky o objeme 140 ml.
  • Pripravíme si 1l vody a zohrejeme ju na 100 °C.
  • Najprv si najeleme 140 ml vody do pohárika a počkáme 2 minúty, aby sa nám voda ochladila na cca 80 °C.
  • Čaj v konvičke pomaly prelievame vodou z pohárika o objeme 140 ml vody a nechávame lúhovať.
  • Prvý nálev lúhujeme 1 minútu a potom čaj prelievame do pohárika.
  • Pri príprave druhého nálevu najprv opäť vodu ochladíme a po preliati do konvičky, čaj lúhujeme a čakáme 45 sekúnd. Potom čaj prelejeme do pohárika.
  • Vodu pre tretí až piaty nálev, taktiež chladíme 2 minúty a potom čaj lúhujeme 30 sekúnd.
  • Podľa momentálnej teploty, vodu pre ďalšie nálevy chladíme na 80 °C a dĺžku lúhovania prispôsobujeme intenzite a chuti čaju a čas predlžujeme.

 

Dĺžka lúhovania sa može pri rôznych zelených čajoch líšiť.

Ako pripravit caj
Shizuoka

Shizuoka - Japonsko

Vypestované v prefektúre Shizuoka – Isagawa

Tento čaj sa pestuje na jedinečnom mieste v čajových záhradách japonskej prefektúry Shizuoka (Šizuoka). Leží na ostrove Honšú a čaj k nej patrí údajne už od roku 1241.

Dnes sa takmer polovica všetkého zeleného čaju spotrebovaného v Japonsku vyrába v oblasti Shizuoka. Rozprestiera sa od horských oblastí až po rovinaté polia a ponúka veľmi rozmanitú škálu chutí a vlastností. Podstatný nie je len objem vyprodukovaného čaju ale skutočnosť, že ľudia v prefektúre Shizuoka tak milujú čaj. Je to ako súčasť ich identity.

Donedávna patrila medzi najviac produkovateľnú prefektúru zeleného čaju. Predbehla ich Kagoshima – navzdory tomu, že v prefektúre Shizuoka sa nájdu krásne horské oblasti, v ktorých farmári nepoužívajú žiadne pesticídy a zároveň sa pustili pred mnohými rokmi do pestovania iných kultivarov ako Yabukita.

Podnebie je cez zimu chladnejšie. Zber Sencha je neskôr ako v nižšie položených lokalitách. Výhodou sú kultivary Tsuyuhikari, Koshun, ktoré sa vyznačujú sladkosťou a lákavou chuťou. Pri iných zelených čajoch, ktoré sú zbierané neskôr, môžeme nájsť krásne kvetové a sladké, medové chute, za čo môžeme ďakovať malým cikádam menom Unka (rovnaký rod ako Jassid na Taiwane).

Tým, že sa nepoužívajú pesticídy a listy sa nechávajú obhrýzať cikádami, čaj získava sladkosť a preto nechutí ako v iných oblastiach.

Čaje, ktoré ponúkame z Japonska sú prevažne z oblasti Shizuoka.

Košík je prázdny