Li Shan – Taiwan
Taiwan je ideálne miesto, ktoré má všetky požadované podmienky pre pestovanie vysokohorského čierneho (červeného) čaju. Li Shan, čo v preklade znamená “Horská hruška”, je jedným z najvyšších horských masívov na Taiwane, dosahujúcich výšky až 2 600 metrov nad morom. Napriek tradičnému zameraniu regiónu na pestovanie oolong čaju, čierny čaj z tejto oblasti začína byť čoraz viac oceňovaný vďaka svojej vynikajúcej kvalite a unikátnemu charakteru.
Oblasť je známa svojou jedinečnou klímou a optimálnymi podmienkami pre pestovanie vysokej kvality čaju.
Z dôvodu svojej vysokej polohy a častých hmlových mrakov má táto oblasť veľké množstvo zrážok a vysokú vlhkosť, čo umožňuje pestovanie čaju bez potreby zavlažovania. Miestne klimatické podmienky ďalej zahŕňajú časté hmly, ktoré chránia čajové kríky pred priamym slnečným žiarením, čo umožňuje pomalší rast listov a koncentráciu chutí.
Li Shan je slávny svojím špičkovým kvalitným čiernym čajom, ktorý je oceňovaný pre svoju bohatú kvetinovú arómu, plnú medovú chuť a dlhotrvajúcu dochuť.
Táto časť tchajwanu je skvostom medzi oblasťami kde sa pestuje čaj, jeho jedinečná geografia a klíma spolu s tradičnými metódami pestovania, vytvárajú čaj nezameniteľnej chute a arómy. Čierny čaj z Li Shanu je výsledkom kombinácie prírodných podmienok a ľudského umenia a preto si ho zamiluje každý milovník kvalitného čierneho čaju.
Li Shan, tradične známy svojím čiernym čajom, si postupne vybudoval reputáciu vo svete čierneho čaju. Táto oblasť predstavuje kombináciu ideálnych podmienok a tradičných techník, ktoré prispievajú k produkcii čierneho čaju svetovej triedy.